v. 8 Februarilov

Hej alla vårdnadshavare!


Sportlovet började redan v. 7 på fredagen och vi startade igång med Nintendo Switch med Just Dance och skapande. På skapandet fortsatte vi med extra alla hjärtans dag kort.






På måndagen kickstartade vi Mark-Pong. Det är en ren och barnvänlig version av Beer pong. Barnen blir uppdelade i lag och möter varandra genom att kasta en pingisboll in i varandras muggar tvärs över bordet. Alla i sitt lag har sin egen tur att kasta. Det är en rolig lek som uppskattades rejält av barnen. Eleverna tränar på bl.a. turordning/tålamod, finmotoriken, och syn- till hand koordinationen. 









På tisdagen hade vi en gympadag i idrottshallen med olika stationer och lekar. De fick leka sten, sax, påse, fotboll och Mastermind. Alla lekarna består av att man ska träna upp uthålligheten, tänka logiskt och samarbeta. Dessutom så övar vi på att följa spelregler.







Onsdag var lugnare än tisdag men det var minst lika lärorikt och roligt! Vi höll i en ritskola med vägledning och hjälp av vuxna. Då tränas finmotoriken och hand till öga koordinationen. Vi hade även pärlskola som sträckte ut sig hela dagen med samma funktioner som tränas upp som i ritskolan.



På torsdagen startade vi dagen med att titta på två avsnitt av Wild Kids och sedan blev barnen uppdelade i lag. De fick klara lite enklare uppgifter inomhus med sitt lag och samla poäng. Eleverna fick bland annat tävla med igenkänning av låt, gissa rätt antal saker som var placerade på golvet, hitta andra halvan av en bild som de hade fått och hjälpa varandra hitta den andra halvan, samt olika bokstavslekar.
Dessa lekar och övningar tränar elevens uppskattningsförmåga, minne, samarbete och sortering.








I fredags så startade vi dagen med lugnande spa, för att kunna varva ner och starta på rätt sätt. Vi hade även en station med fritt skapande där vi lät kreativiteten flöda och till sist tittade vi på film. Vi har jobbat med sagor på förskoleklassen och fortsatt med de under fritidsen. Vi tittade på två sagor av H.C Andersen och sedan fick eleverna rita vad de kom ihåg av filmerna, lite som en sammanfattningsövning. 





Mvh,
Galaxen






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

v.18 OBS! Viktiga datum!

v. 17 Utelek