Vecka 48

Vecka 48

Fritids verksamhet rullar på....Vi har fortfarande en hel del utelek. När vi är ute spelas det mycket fotboll, pjätt och hoppas långrep. I stort sett varje dag är barnen ute en del av dagen. Vi ber er därför att se till så de har tillräckligt med kläder med sig, så de kan vara ute i alla väder.

Inne på Galaxen, har barnens inflytande fått styra leken en hel del. När de väljer blir de mycket legobygge, just dance, ritande och spelande av olika spel. Favoritspelet är "med andra ord" där man ska förklara ett ord med andra ord utan att säga det "riktiga" ordet. T.ex. Klocka, visar tiden, du kan ha den på armen, men den kan även sitta på väggen etc. Ett roligt och lärorikt spel.






Som ni säkert har sett sitter det lappar uppe med ett datum för drop-in på fritids. Detta berör dock inte er och era barn på Galaxen. Vi har valt att lägga detta i början på nästa år. Mer information om detta får ni när det närmar sig.

Nu kommer vi snart in i december månad och kommer att börja julpyssla lite. Detta brukar vara uppskattat utav barnen. Vad vi kommer att göra kommer efterhand upp här :) Vi kommer även att följa årets julkalender Storm på lugna gatan tillsammans och göra lite arbete kring den.

I samband med julen vi vill återigen be er alla att se över julledighetslapparna, så de stämmer. Vi vet att en del inte hade fått beviljade ledigheter när lapparna skulle lämnas in, och  ber er alla att titta igenom detta ännu en gång så vi inte beställer för mycket mat och sätter in vikarier när behovet inte finns. Ledig förälder betyder ledigt barn.

En annan lite tråkig sak vi märkt är att barnen tar med leksaker och saker hemifrån. Vi vill be er att se till så att barnen lämnar saker hemma. Vi vill inte att barnen tar med saker till fritids då det lätt blir konflikter och saker kommer bort och går isönder. Vi ansvarar inte för sakerna och hoppas ni kan hjälpa oss med detta!

Med vänlig hälsning,

Galaxen




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

v.18 OBS! Viktiga datum!

v. 17 Utelek