Höstlov

Höstlovet


Under höstlovet har vi haft en del aktiviteter.

I måndags startade vi upp med fri lek inne på galaxen och hade skapande av ansiktsmasker. En del barn började även på "pärlskola". Där får de öva sin finmotoriska utveckling samt sin matematiska förmåga genom att lära sig räkna och följa pärlmönster. Det pratas även om vilka regler vi har när vi sitter och arbetar med pärlor, som t.ex. att man städar efter sig, plockar upp pärlor om man tappar osv. Under förmiddagen hade vi även en "hemlig" runda, som gick genom skolan och ut på skolgården. De skulle finna små halloween lappar som var utplacerade på olika ställen. När de funnit en lapp stod de var de skulle gå vidare, när man funnit alla lappar väntade en liten överraskning.

under tisdagen utmanade vi oss själva i en stor hinderbana i gymnastiksalen. Där fick vi möjlighet att utveckla för grovmotoriska utveckling genom att åla, krypa, hoppa osv. Detta gjorde vi tillsammans med kompisarna från Stjärnan, Solen och Månen. Detta blev väldigt uppskattat så innan mellanmål tog vi ytterligare en runda. Denna gång gjorde vi de dock själva.

I onsdags åkte vi buss till Hammarspark tillsammans med Solen och Stjärnans fritidshem. Där lekte vi på lekplatsen, matade ankorna och grillade korv.

Torsdagen ägnade vi åt Halloween skapande. Det pysslades små ljuslyktor, figurer utav toarullar, samt spindlar i spindelnät.

Under fredagen hade vi halloween lekar. Blåsa spindeln i mål, kasta omkull spöken och kasta pappersflygplan. Pappersflygplanen vek de själva och dekorerade innan de var dags för flygtävling.

Utöver detta har barnen haft fri lek och utelek på gården. Ute på gården har förrådet öppnats upp en hel del, så de haft möjlighet till sandsaker, bollar, rockringar, gummiband, rep och andra utespel.

Trevlig helg!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

v.18 OBS! Viktiga datum!

v. 17 Utelek