Välkommen till Galaxen




Välkommen till Galaxens fritidshem.



Hej och Välkomna till oss på Galaxens fritidshem!

Vi som arbetar på Galaxens fritidshem heter Tina, Laureta, Nathalie, Fredrik, Sally, Jenny och Gisela.

Nedan kommer lite information till er om vårt fritidshem.

Fritidshemmet öppnar 06.15 varje morgon, då lämnar ni barnen vid Stjärnan och Solens fritidshem vid ingång A1. Där är barnen fram tills 07.30Galaxen startar sin verksamhet. På morgonen när ni lämnar era barn vill vi att ni går in med barnen och lämnar över, och meddelar hämtningstid.

Önskas frukost till barnen serveras detta från 06.30- 7.20. Tänk på att komma i tid om ert barn ska äta frukost, senast 07.10 så de hinner äta i lugn och ro.

Galaxen startar i stort sett sin verksamhet ute på ”lilla gården” varje morgon kl. 07.30 med undantag från måndagar. Eftersom barnens skoldag börjar 09.30 på måndagar har vi valt att starta inne på Galaxen på måndagar kl. 07.30 fram till kl. 09.00. Därefter går vi ut innan skoldagen startar. Tisdag till torsdagar går Galaxen gemensamt ut till stora skolgården kl. 07.55 för att delta i pulshöjande aktivitet på morgonen. Då dansar vi tillsammans och startar morgonen på ett lustfyllt sätt.

På Galaxen arbetar vi utifrån fritidshemmet läroplan och dess centrala innehåll. Vad vi gör på fritidshemmet kommer ni att kunna följa via vår blogg, anslagstavla och temabok i hallen.

För att kunna planera vår verksamhet önskar vi att ni meddelar vid frånvaro från fritidshemmet i god tid. Detta kan ni göra via samtal eller sms till vår telefon på nummer: 073-2015602.

När skoldagen är slut, startar vår verksamhet alltid utomhus på stora skolgården fram tills mellanmålet som är mellan kl. 14.00-14.30. För att vi ska få en lugn miljö när vi äter önskar vi att ni hämtar innan eller efter mellanmålet.

Efter mellanmålet har vi olika former av aktiviteter, det kan vara allt från utelek, experiment, teknik, planerade lekar, lek inomhus, skapande, musik, speldagar, gymnastik etc.

Dagen på Galaxen avslutar vi kl. 16.30, då går vi till Stjärnan och Solen, där vi håller öppet till 17.30.

Vi ser gärna att barnen har kläder för att klara av stor del av dagen utomhus, dvs. regnkläder, stövlar och extrakläder. Gärna namnat och skor som de kan ta på och av själv.











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

v.18 OBS! Viktiga datum!

v. 17 Utelek