v.40

Hej!



Här kommer lite uppdatering från Galaxen av vad vi gör tillsammans med era barn på eftermiddagarna.



Just nu arbetar vi mycket på gruppen. Att bli en helhet. För att göra de, har vi mycket fri lek både inomhus och utomhus. På så sätt möts alla barn i leken. Genom den fria leken övas också många utav våra förmågor som, t.ex. samspel, turtagande, fantasin. Det ger även oss en del tankar om vad barnen är intresserad utav, som vi kan bygga vidare på länge fram.


Vi har även börjat med, ritskola, skapande, lek och spel.


En gång i veckan erbjuds en del barn ritskola, för att öva sin motoriska förmåga. Genom ritskolan får vi tips och ideér om hur vi kan rita olika saker på ett enkelt sätt. Här kommer alla barn att få delta så småningom.


Till vårt café upplever barnen att det saknas en del material till leken, b.la. glassar, kakor  osv. Vi har därför påbörjat skapande utav godisbitar med hjälp av pärlplattor. På så sätt får de öva på att följa mönster, läsa av mönster och att ta instruktioner. En stor matematisk övning på ett lustfyllt sätt ;)


Vi har tillsammans lekt lekar, för att lära känna varandra lite bättre. Många lekar handlar om samarbete, vilket är A och O hos oss. Genom att leka lekar tillsammans lär vi känna många nya vänner och många utav dom kan vi leka ute på rasterna också.


Rörelse är populärt. Vi har en del rörelse på fritids i form av Just dance men även sång och rörelselek. Just nu är en favorit  "Bananas" där vi sjunger och gör rörelser samtidigt. I den deltar nästan alla, vilket är kul att se.


Massagesaga och avslappning är något som många tyckte var ganska mysigt. Vi berättar en saga samtidigt som man gör olika rörelser på kompisen, och har en lugn avslappnande musik i bakgrunden med dämpad belysning. Här är en bra stund att öva på att lyssna på sin kompis, vad känns okej och när tycker jag det inte känns okej?


På fredagar har vi infört lite fredagsmys, där vi lyssnat in vad barnen önskat. Då har det blivit film. När vi väljer film brukar vi plocka ut några filmer som de får rösta från. Detta för att vi vill veta vad vi visar barnen. I fredags såg vi t.ex. Zootropolis, där det handlar mycket om hur man är mot varandra, hur man känner sig, allas lika värde och att man kan om man vill.


Vi har även fått in en del frågor om kyrkans verksamhet. Den är på måndagar och tisdagar. På måndagar är det fokus på lek medans tisdagen är för de som gillar att sjunga. Exakt hur de arbetar och vad de gör med specifikt får ni fråga dom. Vi har anmälningsblanketter i hallen inne på Galaxen för de som är intresserade. Kyrkan välkomnar även nyfikna föräldrar att titta in tillsammans med sitt barn. Deras aktiviteter måste man anmäla sig till och de barn som deltar där blir hämtade på skolgården strax innan 14.00 och blir lämnade till skolan ca 16.00 om de inte blir hämtade av er i kyrkan innan dess.


Något som vi vill be er om, är att se efter era barns kläder. Vi ser gärna att de har kläder för att kunna vara ute i alla väder såsom regn och kyla. Vi är ute varje dag. Regnkläder är av stor vikt, gärna extra kläder också. För att vi ska kunna hjälpa er och era barn att finna saker, är det bra om ni namnar kläderna.










Med vänlig hälsning,


Galaxen













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

v.18 OBS! Viktiga datum!

v. 17 Utelek