Studiedag den 18:e okt. 2018

Hej!

Här kommer lite om studiedagen:


Vi startade dagen med att ha fri lek och en mysig stund tillsammans vid pärlbordet. Lugn musik spelades i bakgrunden som skapade en avslappnande känsla. Barnen fick rösta om de ville fortsätta stanna inne eller gå ut och majoriteten ville stanna inne. Då startade vi upp Just Dance i ett rum, två bygghörnor, ett pysselrum och fri lek i två rum. Det blev väldigt uppskattat. 


Här kan ni läsa lite mer innantill om hur fritidshemmet arbetar utifrån de 7 förmågorna: 


Och här kommer bilder från förmiddagen: 

Pysselrummet.

Vi målade löv som vi ska hänga upp under ett senare tillfälle. Alla fick vara med och göra en, men många valde att göra fler!








Just Dance




Bygghörnan. 

Mycket blandad lek med klossar, lego och kapplastavar. 



På eftermiddagen 

hade vi mycket utelek med spann och spade, tennis, ute-bandy, hoppa hopprep, och rita på marken med kritor. Alla på fritids valde att prova på något nytt. Barnen gav inte upp, även om de tyckte att vissa saker var svåra. 

Bild på ute-bandy med de äldre: 



Efter rasten 

så gjorde många klart deras löv och andra valde mellan olika strukturerade lekar med en vuxen. De fick  bland annat välja mellan: Finns i sjön, Uno och Fia med knuff. Då gick vi igenom regler och hur man spelar under tiden som vi spelade. 

Det är viktigt att barnen vet hur spelen går till för att då vill de spela oftare med varandra på ett mer frigående sätt. Deras attityd gentemot spel blir mer positiv och många vill gärna spela fler gånger när de väl har lärt sig. 

Vi valde enkla spel till att börja med för att sedan kunna bygga upp till svårare spel. Självförtroendet inom barnet ökar och de blir mer självständiga.

Bilder från Finns i sjön: 





Det blev en lyckad dag!

Vi på Galaxen önskar er en fortsatt trevlig kväll.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

v.18 OBS! Viktiga datum!

v. 17 Utelek